erigeron

Wat maakt erigeron zo een populaire plant? Erigeron is een fantastische plant om in je tuin te hebben. Termen als schitterend en rijkbloeiend komen in de buurt om het te beschrijven. De plant is heel eenvoudig te vestigen en verspreid zich heel snel.

Deze kleine madeliefjes lijken misschien heel verre neven van de madeliefjes die u van uw elke keer weer van je gazon probeert te verwijderen maar dit zijn het helemaal niet. 

erigeron

Over de plant

Hij wordt ongeveer 25 cm hoog en bloeit elk jaar van juni tot november in de tuin (het beste op een zonnige standplaats). Door de lange bloeiperiode is het een fijne plant om in een pot op het terras te zetten. Hoewel de madeliefachtige bloemen wit zijn wanneer ze voor het eerst opengaan, worden ze geleidelijk roze naarmate ze ouder worden, wat resulteert in een verscheidenheid aan bloemen kleuren op één plant.

Het is gemakkelijk om uit zaad te groeien, dat kan worden verspreid in openingen in straatstenen of gemengd met klei en in uitgeholde mortelvoegen in muren geduwd. Het is bekend dat bijen, nuttige insecten, vlinders/motten en andere bestuivers erigeron graag bezoeken. Het bezit nectar/stuifmeel rijke bloemen en er zijn geen schadelijke effecten die erbij komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.