duurzame luiers

Als kersverse ouders ontkom je er niet aan: luiers verschonen. Gemiddeld zo’n 7 keer per dag verschoon je de luier van je pasgeboren baby. Uiteindelijk verbruikt je kindje in het eerste levensjaar maar liefst 3000(!) luiers. Als je al die vieze luiers op een stapel gooit, is dat een stinkende, maar vooral enorme berg afval. Dat kan anders!

Kies duurzame luiers voor jouw kindje. Misschien heb je nog het ouderwetse beeld van katoenen, gevouwen luiers met een veiligheidsspeld, maar tegenwoordig zijn wasbare luiers verkrijgbaar als kant-en-klare broekjes in allerlei vrolijke kleuren en printjes. Misschien schrikt het idee van luiers vol poep uitwassen je af, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig papieren inlegvellen waarmee je de ontlasting heel makkelijk uit de luier verwijdert.

duurzame luiers

Er is inmiddels volop keuze in duurzame luiers, er bestaan verschillende soorten en systemen. Welke je ook kiest: de voordelen voor het milieu, je portemonnee en de billetjes van jouw kindje zijn overtuigend.

Al gebruik je natuurlijk extra energie en water om luiers te wassen, dit valt in het niet bij de milieubelasting van het afval en plastic dat wegwerpluiers achterlaten. Kies je voor duurzame luiers, gemaakt van biologisch katoen of bamboe, draag je zeker bij aan een beter milieu en de daarmee ook aan een betere toekomst voor jouw kindje. Daarnaast stel je zijn/haar kwetsbare babyhuidje niet bloot aan de chemicaliën die worden gebruikt in wegwerpluiers.

De eerste investering bij aanschaf van wasbare luiers lijkt erg groot en schrikt soms ouders af. Maar als we kijken naar het totale bedrag dat je uitgeeft aan luiers, dan bespaar je met de wasbare variant al snel honderden euro’s. Herinner je je nog die 3000 wegwerpluiers in het eerste jaar? Die kosten opgeteld heel veel meer, zelfs als je ze altijd in de aanbieding koopt. En als er ooit een broertje of zusje komt, heb je alle luiers al in huis en ben je helemaal goedkoop uit.

Toegegeven, het kost iets meer moeite. Maar de voordelen zijn duidelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.