Het debuut in ‘De Diepte’

En daar sta je dan als nieuwe band. Je hebt eindeloos gerepeteerd en dan komt eindelijk de dag dat je ‘live’ mag. The PhantomFour staan dan ook te trappelen van ongeduld om het podium te mogen betreden en hun sound aan het publiek te laten horen. Het vele repeteren heeft hen een repertoire gebracht van ongeveer 25 nummers, want een band zonder enig repertoire is geen lang leven beschoren. The PhantomFour besloten hun podiumdebuut te maken in een Amsterdams café genaamd ‘De Diepte’. Een unieke locatie die niet geheel onomstreden is/was.

concert

Waarom juist café De Diepte?

Café De Diepte was destijds, in het geval van het debuutoptreden van The PhantomFour, een meer dan bijzondere locatie. Het was een café dat als het ware een statement wilde maken tegen de gevestigde orde. En dit is eigenlijk precies wat The PhantomFour ook wilde bereiken met hun muziek. Surfmuziek is immers heel wat anders dan de studiomuziek die ons nu, en zeker in die tijd, om de oren vloog. Terug naar de basis van muziek en het publiek van De Diepte is als geen ander het publiek dat deze gedachte omarmt. Een logische keuze dus van frontman Frank Gerritsen en het debuut van de band werd dan ook zeer enthousiast door het publiek ontvangen. Een betere start hadden The PhantomFour zich niet kunnen wensen.

Een super albumDe Diepte

Na afloop waren de bandleden toch wel enigszins beduusd van het optreden en de sfeer. De reputatie die elke beginnende band zo hard nodig heeft was een feit. Het duurde dan ook niet lang dat het eerste album van de band verscheen met als titel: The PhantomFour Live at De Diepte. Dit album is een absolute aanrader en is een mijlpaal in de Nederlandse popmuziek. Met kortingscodes voor Bol.com is dit album voordelig aan te schaffen, iets dat elke muziekliefhebber dan ook direct zou moeten doen. Inmiddels heeft de band een bescheiden schare trouwe fans over de hele wereld. Ben je ook fan van deze band, dan is het goed om te weten dat de band er ook eigen merchandise op nahoudt. Kortingen op posters van de band maken deze merchandise voor iedereen betaalbaar.