De samenwerking met andere artiesten

Er zijn maar weinig bands die gedurende hun bestaan geheel alleen spelen. Hiermee bedoelen we dat een band helemaal geen nummer uitbrengt met een andere band of in samenwerking met een andere artiest. Ook The PhantomFour zochten regelmatig de samenwerking met andere artiesten. Hierbij bleven ze altijd hun roots trouw en werd er niet begonnen aan een project dat niet bij de band of de stijl en het karakter van de band paste. Op deze manier stoot je als band de trouwe fan van het eerste uur nooit voor het hoofd. Dit zijn immers de fans die je groot hebben gemaakt en dit zijn dan ook de fans die je moet koesteren en niet tegen de haren in moet strijken.

lilian

Lilian Vieira

Lilian Vieira is een Braziliaanse zangeres met een gedeeltelijk Nederlandse achtergrond. Zo volgde zij in Rotterdam aan het Conservatorium aldaar een opleiding en ook is zij getrouwd met een Nederlander. Lilian speelde als leadzangeres in verschillende bands en toen The PhantomFour en Lilian elkaar ontmoetten rees al snel het idee om samen een nummer uit te brengen. In 2014 kwam dit nummer er, met als titel ‘CinquentaAnos’. Dit nummer is ook terug te vinden op het album ‘Mandira’ van The PhantomFour. Overigens is dit een album dat met korting verkrijgbaar is.

Rude Boy alsoknown as The Arguido

concertEen meer intense en meer langdurige samenwerking werd gevonden met The Arguido. The Arguido is niemand minder dan Patrick Tilon die als ‘Rudeboy’ deel uitmaakte van de internationaal gelouterde band Urban Dance Squad. Niet direct een muziekstroming waarvan je zou denken dat die bij een band als The PhantomFour past. Toch werd deze samenwerking erg goed ontvangen, ook door de eerder genoemde fans van het eerste uur. In 2009 was The Arguido voor het eerst te horen tijdens een optreden van de band.
Na dit optreden laste de band een periode van rust in. De band wilde zich graag goed voorbereiden op hun nieuwe album. Dat album kwam er en ook hier was de samenwerking met de voormalige zanger van The Urban Dance Squad goed te horen. Het album waar het om gaat (Sounds fromthe obscure) is, net als andere aanbiedingen op producten, voordelig online verkrijgbaar .